محل تبلیغات شما

۴)هوش مصنوعی چیست و کاربرد آن در شغل انتخابی خودتان چیست؟

 

هوش مصنوعی Artificial intelligence  شاخه‌ای از علوم کامپیوتر است که در آن به ساخت ماشین‌هایی هوشمند پرداخته می‌شود که مانند انسان‌ها عمل می‌کنند و واکنش انجام می‌دهند.یک عامل هوشمند، سیستمی است که با شناخت محیط اطراف خود، شانس موفقیت خود را پس از تحلیل و بررسی افزایش می‌دهد. هوش مصنوعی در آینده‌ای نه چندان دور زندگی بیشنر انسان‌ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد. بنا بر تحقیق معتبر دانشگاه آکسفورد که در سال ۲۰۱۳ انجام گرفته است؛ ۴۷ درصد از کل جایگاه‌های شغلی ایالات متحده در سال ۲۰۳۰ به شکل اتوماسیون و بدون حضور انسان انجام می‌گیرند. همچنین برنامه‌نویسان و مهندسان نرم‌افزار در ۲۰ سال آینده تنها ۸ درصد امکان اتوماسیون شغلشان وجود دارد. محققین براین باوراند که نهایتا مهندسان نرم‌افزار روزی با برنامه‌ای هوشمند جایگزین خواهند شد؛ برنامه ای که می‌تواند کدها را خود کپی کند، بنویسد و آن‌ها را بهبود بخشد.

کاربرد های آن:

کاربرد‌ها در زندگی

امروزه نیز می‌توان کاربرد‌های هوش مصنوعی‌ را در زندگی روزمره مشاهده کرد. برای مثال برخی از چراغ‌های راهنمایی رانندگی هوشمند با محاسبه زمان مورد نیاز برای توقف خودرو‌ها در پشت چراغ قرمز از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند. غلط یاب‌ گوشی‌های هوشمند کلماتی را که نادرست نوشته شده‌اند را شناسایی و آن را با کلمه‌ی درست جایگذاری می‌کنند. آن‌ها شیوه نگارش شما را یاد می‌گیرند و کلماتی مناسب را برای تکمیل جمله ارائه می دهند. دستیار‌های صوتی گوگل (Google Now) ، اپل (Siri) و مایکروسافت (Cortana) به سوالات و درخواست‌های شما پاسخ می‌دهند و در هنگام رانندگی تنها با گوش سپردن به سخنان شما؛ برای دوستانتان پیامک می نگارد و ارسال می‌کند . همچنین با شناختی که از شما دارند (مانند سلیقه) به بررسی رستوران‌های نزدیک مورد علاقه شمامی‌پردازند و بهترین رستوران را پیشنهاد می‌دهند.

همچنین برخی از موتور‌های جستجوگر مانند گوگل شیوه جستجو نمودن شما را یاد می‌گیرند و متناسب با آنچه که به دنبال آن می‌گردید، نتایج را سفارش سازی می‌کنند. به تبلیغات هوشمند گوگل  نیز می‌‌توان اشاره کرد: کافی است یک اپلیکیشن را از فروشگاه اپلیکیشن گوگل (Google Play) دانلود و یا فیلمی را از یوتیوب نگاه کنید تا تبلیغات مرتبط با آن‌ها را در سایت‌هایی که از کد‌های تبلیغاتی گوگل استفاده می‌کنند مشاهده کنید. اپلیکیشن و سایت فیسبوک را نیز می‌توان به عنوان یکی از سایت‌هایی نام برد که با استفاده از هوش مصنوعی، تبلیغات خود را برای کاربران هدفمند نموده  و باعث شده است تا سودی چند برابر به دست آورد.

از دیگر کاربرد‌های هوش مصنوعی می‌توان  تطابق دادن اثر انگشت‌ها یا چهره‌ها برای باز نمودن قفل امنیتی گوشی‌های هوشمند را نام برد.

 

کاربردهای دیگر…

در حال حاضر نرم افزار‌هایی با استفاده از یادگیری ماشینی ساخته شده‌اند که قادر به تشخیص و توصیف اجسام درون تصویر و  تشخیص حالات (احساسات) از روی صورت هستند. شرکت‌های بزرگی مانند گوگل و مایکروسافت نیز اقدام‌هایی در مورد توسعه‌ی پروژه‌هایی مانند سیستم تشخیص اجسام درون تصویر نیز انجام داده‌اند؛ اما تا به حال آن را برای استفاده عموم منتشر نکرده اند. از معروف‌ترین پروژه‌های بینایی ماشین با قابلیت تشخیص اشیاء، می‌توان پروژه‌ی Image Identification شرکتWolfram را نام برد که برای استفاده عموم به صورت آنلاین منتشر شده است.

ریشه‌ها و ایده‌های اصلی آن را باید در فلسفه، زبان‌شناسی، ریاضیات، روان‌شناسی، نورولوژی و فیزیولوژی جستجو کرد و کاربردهای گوناگون و فراوانی در علوم رایانه، علوم مهندسی، علوم زیست‌شناسی و پزشکی، علوم ارتباطات و بسیاری از علوم دیگر دارد. هوش مصنوعی در علم پزشکی امروزه به دلیل گسترش دانش و پیچیده‌تر شدن فرایند تصمیم گیری، استفاده از سیستم‌های اطلاعاتی به خصوص سیستم‌های در حمایت ازArtificial Intelligence (هوش مصنوعی) تصمیم گیری اهمیت بیشتری یافته است. 

کاربرد آن در مهندس عمران:

امروزه تکنولوژی تغییرات شگرفی در دنیای ما ایجاد کرده است. ماشینها دیگر نیازی به بنزین ندارند. عملکرد لوازم برقی خانه وابسته به فرمانهای صوتی است. ده هزار آهنگ روی یک ساعت مچی جا میگیرند. همه اینها )و خیلی بیشتر( نشانههای تغییر الگوی تکنولوژیکی بعدی یعنی هوش مصنوعی است. نرمافزارها از موتورهای باینری غیرقابل انعطاف به سیستمهای یادگیری که تنها محدود به تصور انسان هستند، تکامل یافتهاند.
صنایع بازمانده از این تکنولوژیها هم اکنون در حال تغییر هستند. بهتدریج بازدهی و کارآمدی صنعتها افزایش مییابد. آخرین صنعتی که پذیرای هوش مصنوعی شد، ساخت و ساز است.
ساخت و ساز فرآیند هماهنگ کردن افراد، ابزار و مصالح برای ساخت ساختمانها، تونلها، پلها و غیره است. تکنولوژی از دیرباز نقش مهمی را در این صنعت بازی کرده است که بر فرایندهای پایهای مانند طراحی سازه، نقشهکشی و پخش اطالعات تأثیر بسزایی گذاشته است. با وجود تمام تالش انجام شده برای آمادهسازی پروژه اما از تکنولوژی بسیار کم بهره گرفته شده است.

دو شرکت ان‌ویدیا (NVIDIA) و کوماتسو (Komatsu) همکاری جدیدی آغاز کرده‌اند تا سیستم‌های هوش مصنوعی را وارد حوزه ساخت‌وساز کنند. از این سیستم‌ها در پروژه‌های عمرانی استفاده خواهد شد. شرکت کوماتسو یکی از شرکت‌های بزرگ و فعال در عرصه تولید ماشین‌آلات و ابزارهای صنعت ساخت‌وساز است. آنها ان‌ویدیا را به‌عنوان شریک جدید خود انتخاب کرده‌اند تا پروژه‌ای جدید را کلید بزنند. در این پروژه از هوش مصنوعی در پروژه‌های ساخت‌وساز استفاده می‌شود تا هم امنیت فضای کار تضمین شود هم بهر‌ه‌وری پروژه بهبود یابد.

 

در این همکاری، کوماتسو از GPUهای (واحد پردازش گرافیکی) شرکت ان‌ویدیا برای تصویرسازی و تحلیل تمام پروژه‌های خود استفاده خواهد کرد. پلت فرم هوش مصنوعی جتسون (Jetson) ان‌ویدیا به‌مثابه مغز هسته پردازشی ماشین‌آلات سنگینی عمل خواهد کرد که در پروژه‌های عمرانی و ساخت‌وساز به‌کار گرفته شده‌است. تمرکز اصلی این پروژه جدید هم روی بالابردن امنیت در محل کار و البته بهبود بهره‌وری است. بدین‌ترتیب دوربین‌های نصب‌شده روی ماشین‌آلات کوماتسو اطلاعات را به پلت‌فرم جتسون منتقل می‌کند. به کمک این دوربین‌ها می‌توان در نمایی ۳۶۰درجه هر ماشین یا انسانی را در محل انجام پروژه شناسایی کرد و از هرگونه حادثه احتمالی و بروز خسارت و تلفات جلوگیری کرد. 

جنسن هوانگ (Jensen Huang) موسس و مدیر ارشد اجرایی شرکت ان‌ویدیا در این رابطه اظهار داشت: هوش مصنوعی روزبه‌روز بیشتر در صنایع و زمینه‌های مختلف به‌کار گرفته می‌شود و حالا باید از آن در ماشین‌آلات سنگین عمرانی استفاده کرد. ماشین‌آلات در آینده هرآنچه در اطراف‌شان اتفاق می‌افتد را درک خواهد کرد و به انسان‌ها کمک می‌کند در محیطی امن‌تر به کار مشغول شده، بهره‌وری بالاتری داشته باشد. صنایع ساخت‌وساز و معدن می‌توانند از پیشرفت‌های موجود در حوزه فناوری به‌خوبی استفاده کنند.» 

به‌علاوه، کوادکوپترهایی به محل اجرای پروژه ارسال می‌شود که داده‌ها را به‌طور همزمان برای پلت‌فرم هوش مصنوعی جتسون ارسال می‌کند. به کمک این داده‌ها می‌توان به بررسی روند پروژه و برآورد هزینه‌ها پرداخت. درضمن با این داده‌ها می‌توان تعامل نیروی انسانی با همدیگر و با ماشین‌آلات را هم بررسی کرد.

کارگاههای ساختمانی، محیطهای نیمه سازمانیافته بینظمی هستند که سر و صداهای زیادی ایجاد میکنند و در آنها انبوهی از ابزار و مصالح وجود دارد. با این که نتیجه نهایی این تالشها تقریباً همیشه مفید و زیباست، اما این فرایند معموالً بسیار ناکارآمد است. در واقع هزینه 90 درصد پروژههای ساختمانی بزرگ در آمریکای شمالی، 80 درصد بیشتر از بودجه تعیین شده
است.
دلیل وجود متغیرهای گیجکننده مختلفی است که معموالً در یک پروژه چند ساله وجود دارند و برآوردهای آنالیزی را تقریباً غیرممکن میسازند.
اما به لطف پیدایش هوش مصنوعی، این مسئله دیگر وجود نخواهد داشت اما چگونه؟ 
با هوش مصنوعی، کارگاه ساختمانی به نقشهای زنده و پویا تبدیل میشود. به این طریق کامپیوترها وقایع را تشخیص میدهند، شاخصهای کلیدی عملکرد )KPIs )را ثبت و به اشتراک میگذارند و اقدامات اصالحی ام را پیشنهاد میدهند.

کار آفرینی ترم اول

نقش رسانه ها در کسب و کار

کاربرد هوش مصنوعی

هوش ,مصنوعی ,استفاده ,پروژه ,می‌توان ,علوم ,هوش مصنوعی ,را در ,است که ,هوش مصنوعی، ,استفاده از

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کتابخانه شهید مطهری رامشیر